TEMPAHAN QURBAN 2021 TELAH DIBUKA. MENANGI PELBAGAI HADIAH CABUTAN BERTUAH!

Hari
Jam
Minit
Saat

PERHATIAN : PERCUMA KURMA AJWA HARI INI!

Urusan Qurban Anda Kini Lebih Mudah

Kepakaran kami adalah menguruskan tempahan qurban anda sama ada di Malaysia atau Tanah Suci Mekah. Tonton video dibawah untuk melihat aktiviti Qurban kami.

Apa kata mereka yang telah berurusan dengan kami?

PESERTA QURBAN

Sebelum itu kami ada perkara yang nak bagi tahu..

BERITA BURUK & BERITA BAIK

Berita Buruk..
Akibat pandemik Covid-19 yang tiada penurunan drastik, kami tidak dapat menyediakan haiwan sembelihan yang banyak pada tahun 2021. Ini disebabkan SOP yang ditetapkan oleh kerajaan Malaysia dan Arab Saudi. Selain itu, perintah proklamasi dararut yang diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Bin Haji Mohd. Yassin akan memberi kekangan pergerakkan kepada aktiviti Aqiqah Ikhlas pada tahun ini. 

Berita Baik..
Oleh itu, kami sangat mengalu-alukan tempahan awal ini dapat memberi peluang kepada tuan/puan mendapat tempat dalam ibadah qurban bersama Aqiqah Ikhlas pada tahun ini. Ini adalah TAWARAN KHAS yang mana kami tidak buka secara menyeluruh lagi. Jadi rebut peluang ini dengan segera dan tempah slot anda hari ini juga. Peringatan! TAWARAN INI SANGAT TERHAD.

Haji Rizal Khalip

Ketua Operasi Aqiqah Ikhlas by Felda Travel

Selingan perkongsian aktiviti kami sebelum ini

AKTIVITI AQIQAH IKHLAS

Sebab utama kenapa perlu memilih kami

KELEBIHAN AQIQAH IKHLAS

MURAH & JIMAT

Kami beri jaminan harga yang ditawarkan sesuai dengan bajet anda. Kami faham musim virus yang melanda membuatkan anda berjimat jadi ini adalah tawaran terbaik.

AMANAH & DIPERCAYAI

Kami beri jaminan amanah daging qurban anda diurus dengan baik dengan pengalaman kami di Tanah Suci hampir 20 tahun. Bukti penyembelihan disediakan untuk anda.

KUALITI 5 BINTANG

Kami beri jaminan haiwan yang dipilih adalah bebas dari penyakit dan paling penting sempurna sifat untuk disembelih. Daging sembelihan akan diagihkan kepada golongan Asnaf atau dihantar kepada anda yang berada di Lembah Klang (cas penghantaran yang berpatutan).

TAWARAN KHAS UNTUK ANDA

Hanya 200 tempahan awal sahaja. Tawaran ini kami berikan untuk anda. Hanya bayar deposit serendah RM50 anda layak untuk mendapat tempat bagi program ansuran 3 bulan (rujuk jadual). Jadi rebut peluang ini sekarang!

Pakej Qurban

Mekah
RM 490
Sahaja
 • Deposit RM50
 • 1 Ekor Kambing
 • Gambar Penyembelihan
 • Percuma Air Zam Zam
 • Sijil Penyertaan
PROMOSI

Pakej Qurban

Malaysia
RM 750
Sahaja
 • Deposit RM100
 • 1 Bahagian Lembu
 • Video Penyembelihan
 • Gambar Penyembelihan
 • Percuma Air Zam Zam
 • Sijil Penyertaan
TERHAD

hANYA 3 LANGKAH MUDAH

Tekan butang “Deposit RM50 atau RM100” dan isi maklumat peserta dengan lengkap. Pilih pakej dan buat bayaran secara online.

Anda akan terima resit selepas bayaran. Ibadah Qurban akan dilakukan pada Hari Raya Haji samada di Malaysia atau di Tanah Suci Makkah. 

Sijil Digital, Air Zam Zam, Gambar atau Video Penyembelihan akan diberikan dalam masa 3-7 hari selepas sembelihan disempurnakan.

Menguruskan 100% Ibadah QURBAN untuk Anda.

Amanah anda tanggungajawab kami

SOALAN LAZIM

Masih ragu – ragu untuk buat tempahan? Anda boleh dapatkan maklumat lanjut melalui soalan lazim di bawah untuk bantu anda buat keputusan. 

Aqiqah Ikhlas adalah jenama sepenuhnya dikendalikan oleh Felda Travel Sdn Bhd, dimana kami berpengalaman lebih 20 tahun mengendalikan urusan di Tanah Suci. Syarikat kami diaudit oleh firma audit antarabangsa, PwC setiap tahun. Jika anda memilih pakej di Malaysia, anda dialu-alukan untuk melihat haiwan qurban anda di Bangi.

Kami ada menawarkan pakej qurban di Malaysia. Bagi pakej qurban di Makkah, kami memberi peluang kepada individu yang tidak mempunyai bajet yang besar lebih lebih lagi pada musim pandemik ini. Ianya lebih jimat dan anda dapat mempunyai lebihan wang untuk berbelanja pada urusan yang lain.

Ya boleh jika anda memilih pakej Qurban di Malaysia. Kami menyediakan penghantaran ke sekitar Lembah Klang dengan cas yang berpatutan.

Boleh, bayaran boleh dibuat ke akaun Maybank – 5144 9540 1643 (FELDA TRAVEL SDN BHD) dan anda boleh hantarkan resit pembayaran melalui whatsapp ke +6019-201 0843 (Puan Shidah).

Kami beroperasi di Level 7E, Wisma FGV Jalan Raja Laut Kuala Lumpur. Jika berminat untuk bertemu Pegawai Jualan kami, anda boleh menghubungi kami ditalian 03 27891133 atau +6019-201 0843 (Puan Shidah) untuk menetapkan temu janji.

DISCLAIMER: THIS WEBSITE IN NO WAY IS AFFILIATED WITH FACEBOOK OR ANY FACEBOOK ENTITIES. ONCE YOU LEAVE FACEBOOK THE RESPONSIBILITY NO LONGER IS ON THEIR SITE. WE MAKE EVERY ATTEMPT TO CLEARLY STATE AND SHOW ALL PROOF. WE DO NOT SELL YOUR EMAIL OR ANY INFORMATION. CAN SPAM COMPLIANT. IF YOU HAVE ANY QUESTIONS PLEASE FEEL FREE TO USE THE CONTACT US BELOW THIS TEXT. ALL TRADEMARKS AND LOGOS ARE THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS. THIS SITE AND THE PRODUCTS AND SERVICES OFFERED ON THIS SITE ARE NOT ASSOCIATED, AFFILIATED, ENDORSED, OR SPONSORED BY ANY BUSINESS LISTED ON THIS PAGE NOR HAVE THEY BEEN REVIEWED TESTED OR CERTIFIED BY ANY OTHER COMPANY LISTED ON THIS PAGE. THE RESULTS SHOWN ARE NOT TYPICAL AND RESULTS WILL VARY BASED ON YOUR MARKET, YOUR EFFORTS, COMPETITION AND MANY OTHER FACTORS OUTSIDE OF OUR CONTROL.

Ikhlaskan Hati, Bersihkan Jiwa

Level 7E Wisma FGV
Jalan Raja Laut
50350 Kuala Lumpur

03 27891133
019 2010 843
salam@feldatravel.com.my

© 2021 All Rights Reserved Felda Travel
Privacy Policy | Term & Conditions

PENGERTIAN IBADAH QURBAN

Ibadah korban merupakan satu ibadah yang agung dan ganjaran yang disediakan amat besar bagi orang-orang yang melaksanakan ibadah ini. Ini kerana, ibadah korban merupakan sunat muakkad iaitu yang amat digalakkan untuk dilakukan bagi orang yang menepati syarat-syarat berkorban berdasarkan firman Allah SWT:


فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ

Al-Kauthar 108:2

Maksudnya: “Oleh itu, kerjakanlah sembahyang kerana Tuhanmu semata-mata, dan sembelihlah korban (sebagai bersyukur).”

SERTAI QURBAN AQIQAH IKHLAS

“Tidak ada amalan yang dilakukan oleh anak adam pada hari al-Nahr (Raya Aidiladha) yang lebih dicintai oleh Allah selain daripada menumpahkan darah (binatang korban). Sesungguhnya ia akan datang pada hari Kiamat dengan tanduknya, bulunya dan kukunya dan sesungguhnya darah tersebut akan sampai kepada redha Allah SWT sebelum ia jatuh ke bumi. Maka, bersihkanlah jiwa kamu (dengan berkorban).” - Riwayat al-Tirmizi

“Alhamdulillah..syukur kepada Allah S.W.T di atas limpah nikmat dan rezeki yang diberikan kepada kita semua pada tahun 2021. Terima kasih kerana menjadikan aqiqahikhlas.com sebagai pilihan no.1 anda & keluarga.”

Haji Rizal Khalip

Ketua Operasi Aqiqah Ikhlas

Scroll to Top