QURBAN DI MEKAH
Percuma BAUCAR RM500

QURBAN DI MEKAH
Percuma BAUCAR RM500

13 Tahun

Menguruskan Korban

1000 Ekor

Kambing Disembelih

600 Ekor

Lembu Korban
Perkhidmatan Yang Kami Tawarkan

Apa Kata Mereka?

Aqiqah & Qurban anda,

Rezeki Untuk Mereka Yang Memerlukan

Kami di Aqiqah Ikhlas menyediakan khidmat Qurban dan Aqiqah di tanah suci Mekah dengan amanah, cepat dan mudah pada harga yang mampu milik.
Kami telah mengendalikan lebih dari 1000 ekor penyembelihan kambing dan lembu di Makkah dan Malaysia. Daging hasil penyembelihan akan diagihkan kepada golongan asnaf dan fakir miskin di sekitar tanah suci Mekah.

Diyakini & Dipercayai Ramai

Hadiah Percuma Untuk
Setiap Pendaftaran 200 yang terawal!

Sijil Kayu Bukti Penyembelihan Aqiqah
Baucar The Baby Store Bernilai Sehingga RM500
Tertakluk pada terma dan syarat.

Kenapa Lebih dari 600+
pengguna Memilih Kami?

sddefault

Video dan gambar bukti pelaksanaan diberikan serta disebut nama ketika sembelihan berlaku

Jenama Dipercayai

Berbekalkan pengalaman Felda Travel selama 35 tahun, kami komited bagi membantu anda untuk mendapatkan ibadah Aqiqah dan Qurban dengan mudah dan diyakini.

3x Bayaran Ansuran

Kami faham dengan keadaan ekonomi yang mencabar, kami di Aqiqah Ikhlas menawarkan 3 kali bayaran ansuran bermula dari serendah RM50 sahaja.

Mampu Milik

Harga yang ditawarkan sesuai dengan bajet anda dan tidak membebankan. Kami faham musim virus yang melanda membuatkan anda berjimat jadi ini adalah tawaran terbaik.

Ikhlaskan Hati, Bersihkan Jiwa

Aqiqah Ikhlas dikendalikan oleh Felda Travel Sdn. Bhd telah membantu ribuan umat Islam dalam melaksanakan ibadah Qurban dan Aqiqah. Sehingga kini lebih dari 1000 ekor haiwan telah selamat di laksanakan Qurban dan Aqiqah. MIsi kami, kepuasan anda adalah keutamaan kami.

Hanya 3 Langkah Mudah dan fleksibel

Daftar - Bayar - Akad

Tekan butang “Tempah Sekarang” dan isi maklumat peserta dengan lengkap. Pilih pakej dan buat bayaran secara online.

Pelaksanaan​

Anda akan terima resit selepas bayaran. Ibadah Qurban akan dilakukan pada Hari Raya Haji samada di Malaysia atau di Tanah Suci Makkah.

Selesai

Sijil digital dan video bukti penyembelihan akan diberikan dalam masa 3-7 hari selepas sembelihan disempurnakan.

Soal Jawab Aqiqah Bersama Aqiqah Ikhlas

Ya betul, musim haji untuk rakyat Malaysia tahun ini ditangguh tetapi di Saudi ibadah qurban dan aqiqah masih berjalan seperti biasa. Kami ada pejabat operasi di Makkah yang boleh berurusan bagi menyempurnakan amanah anda.

Aqiqah Ikhlas adalah jenama sepenuhnya dikendalikan oleh Felda Travel Sdn Bhd, dimana kami berpengalaman lebih 20 tahun mengendalikan urusan di Tanah Suci. Syarikat kami diaudit oleh firma audit antarabangsa, PwC setiap tahun. Jika anda memilih pakej di Malaysia, anda dialu-alukan untuk melihat haiwan qurban anda di Bangi.

Kami memberi peluang kepada individu yang tidak mempunyai bajet yang besar lebih lebih lagi pada musim pandemik ini. Ianya lebih jimat dan anda dapat mempunyai lebihan wang untuk berbelanja pada urusan yang lain.

Ya boleh jika anda memilih pakej Qurban di Malaysia. Kami menyediakan penghantaran ke sekitar Lembah Klang dengan cas yang berpatutan.

Boleh, bayaran boleh dibuat ke akaun Maybank – 5144 9540 1643 (FELDA TRAVEL SDN BHD) dan anda boleh hantarkan resit pembayaran melalui whatsapp ke +6019-201 0843 (Puan Shidah).

Kami beroperasi di Level 7E, Wisma FGV Jalan Raja Laut Kuala Lumpur. Jika berminat untuk bertemu Pegawai Jualan kami, anda boleh menghubungi kami ditalian 03 27891133 atau +6019-201 0843 (Puan Shidah) untuk menetapkan temu janji.

Sejarah Aqiqah: Sebelum & Selepas Kedatangan Islam

Ibadah aqiqah merupakan suatu ibadah yang sudah lazim dalam masyarakat Islam di Malaysia. Namun, setakat manakah pengetahuan kita tentang sejarah ibadah aqiqah? Mari kita telusuri …

Read More →

5 Sebab Aqiqah Online Kini Menjadi Pilihan Orang Ramai

Aqiqah online? Biar betul? Anda tak salah baca kerana ia tak mustahil! Kita kini hidup dalam zaman yang serba moden lagi canggih.  Segala perkara terletak …

Read More →

Panduan Lengkap Ibadah Korban: Jenis, Syarat dan Cara Melaksanakannya

Semua ibadah yang disyariatkan ke atas umat Islam dengan mencontohi amalan Rasulullah SAW akan mendapat ganjaran dari Allah SWT. Ini termasuklah amalan ibadah korban yang …

Read More →

Fiqh Pelaksanaan Ibadah Qurban

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis …

Read More →

Aqiqah tanda syukur kepada Allah

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis …

Read More →

Soal Jawab Tentang Aqiqah & Qurban

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis …

Read More →

Ikhlaskan Hati, Bersihkan Jiwa

Alamat

Level 7E Wisma FGV Jalan Raja Laut 50350 Kuala Lumpur

Hubungi

Copyright © 2021 Aqiqah Ikhlas. All Rights Reserved. Design By Bomstart Media

Open chat
Perlukan Bantuan?