QURBAN DI MEKAH
Percuma BAUCAR RM500

QURBAN DI MEKAH
Percuma BAUCAR RM500

13 Tahun

Menguruskan Korban

1000 Ekor

Kambing Disembelih

600 Ekor

Lembu Korban
Perkhidmatan Yang Kami Tawarkan

Apa Kata Mereka?

Aqiqah & Qurban anda,

Rezeki Untuk Mereka Yang Memerlukan

Kami di Aqiqah Ikhlas menyediakan khidmat Qurban dan Aqiqah di tanah suci Mekah dengan amanah, cepat dan mudah pada harga yang mampu milik.
Kami telah mengendalikan lebih dari 1000 ekor penyembelihan kambing dan lembu di Makkah dan Malaysia. Daging hasil penyembelihan akan diagihkan kepada golongan asnaf dan fakir miskin di sekitar tanah suci Mekah.

Diyakini & Dipercayai Ramai

Hadiah Percuma Untuk
Setiap Pendaftaran 200 yang terawal!

Sijil Kayu Bukti Penyembelihan Aqiqah
Baucar The Baby Store Bernilai Sehingga RM500
Tertakluk pada terma dan syarat.

Kenapa Lebih dari 600+
pengguna Memilih Kami?

sddefault

Video dan gambar bukti pelaksanaan diberikan serta disebut nama ketika sembelihan berlaku

Jenama Dipercayai

Berbekalkan pengalaman Felda Travel selama 35 tahun, kami komited bagi membantu anda untuk mendapatkan ibadah Aqiqah dan Qurban dengan mudah dan diyakini.

3x Bayaran Ansuran

Kami faham dengan keadaan ekonomi yang mencabar, kami di Aqiqah Ikhlas menawarkan 3 kali bayaran ansuran bermula dari serendah RM50 sahaja.

Mampu Milik

Harga yang ditawarkan sesuai dengan bajet anda dan tidak membebankan. Kami faham musim virus yang melanda membuatkan anda berjimat jadi ini adalah tawaran terbaik.

Ikhlaskan Hati, Bersihkan Jiwa

Aqiqah Ikhlas dikendalikan oleh Felda Travel Sdn. Bhd telah membantu ribuan umat Islam dalam melaksanakan ibadah Qurban dan Aqiqah. Sehingga kini lebih dari 1000 ekor haiwan telah selamat di laksanakan Qurban dan Aqiqah. MIsi kami, kepuasan anda adalah keutamaan kami.

Hanya 3 Langkah Mudah dan fleksibel

Daftar - Bayar - Akad

Tekan butang “Tempah Sekarang” dan isi maklumat peserta dengan lengkap. Pilih pakej dan buat bayaran secara online.

Pelaksanaan​

Anda akan terima resit selepas bayaran. Ibadah Qurban akan dilakukan pada Hari Raya Haji samada di Malaysia atau di Tanah Suci Makkah.

Selesai

Sijil digital dan video bukti penyembelihan akan diberikan dalam masa 3-7 hari selepas sembelihan disempurnakan.

Soal Jawab Aqiqah Bersama Aqiqah Ikhlas

Ya betul, musim haji untuk rakyat Malaysia tahun ini ditangguh tetapi di Saudi ibadah qurban dan aqiqah masih berjalan seperti biasa. Kami ada pejabat operasi di Makkah yang boleh berurusan bagi menyempurnakan amanah anda.

Aqiqah Ikhlas adalah jenama sepenuhnya dikendalikan oleh Felda Travel Sdn Bhd, dimana kami berpengalaman lebih 20 tahun mengendalikan urusan di Tanah Suci. Syarikat kami diaudit oleh firma audit antarabangsa, PwC setiap tahun. Jika anda memilih pakej di Malaysia, anda dialu-alukan untuk melihat haiwan qurban anda di Bangi.

Kami memberi peluang kepada individu yang tidak mempunyai bajet yang besar lebih lebih lagi pada musim pandemik ini. Ianya lebih jimat dan anda dapat mempunyai lebihan wang untuk berbelanja pada urusan yang lain.

Ya boleh jika anda memilih pakej Qurban di Malaysia. Kami menyediakan penghantaran ke sekitar Lembah Klang dengan cas yang berpatutan.

Boleh, bayaran boleh dibuat ke akaun Maybank – 5144 9540 1643 (FELDA TRAVEL SDN BHD) dan anda boleh hantarkan resit pembayaran melalui whatsapp ke +6019-201 0843 (Puan Shidah).

Kami beroperasi di Level 7E, Wisma FGV Jalan Raja Laut Kuala Lumpur. Jika berminat untuk bertemu Pegawai Jualan kami, anda boleh menghubungi kami ditalian 03 27891133 atau +6019-201 0843 (Puan Shidah) untuk menetapkan temu janji.

hukum aqiqah

Hukum Melaksanakan Aqiqah dan Perkara Sunat Yang Boleh Diamalkan

Sebelum anda melaksanakan ibadah aqiqah anak anda, tahukah anda tentang hukum aqiqah? Pastikah anda bahawa anda telah mengikuti semua sunnah baginda Rasulullah dalam menyempurnakan ibadah …

Read More →
korban aqiqah

Korban Dan Aqiqah: Perbezaan Yang Anda Mesti Tahu!

Korban dan aqiqah itu ternyata merupakan dua perkara yang berbeza walaupun ibadahnya tampak serupa. Namun masih ada yang keliru dan menyangka korban aqiqah itu merupakan …

Read More →
akikah anak

Bila Waktu Afdal Laksanakan Akikah Untuk Anak?

Sudahkan anda mengadakan melaksanakan akikah anak anda? Ibadah akikah tidak lagi janggal didengari mahupun dari segi pelaksanaannya dalam kalangan masyarakat Islam di Malaysia. Namun, masih …

Read More →
harga kambing aqiqah

Senarai Harga Kambing Aqiqah Terkini!

Anda tertanya-tanya tentang harga kambing aqiqah terkini? Telah bersiap sedia dengan bajet yang bersesuaian namun tak pasti sama ada cukup atau tidak? Mujur anda terjumpa …

Read More →
Ibadah korban

Panduan Melaksanakan Ibadah Korban

Ibadah korban merupakan ibadah yang sangat dituntut dalam Islam. Sejarahnya bermula daripada peristiwa Nabi Ibrahim a.s yang diperintahkan untuk menyembelih anakandanya Nabi Ismail a.s. Namun, …

Read More →
aqiqah anak lelaki

Panduan Aqiqah Bagi Anak Lelaki: Semua Yang Anda Perlu Tahu

Anda ingin mengadakan majlis aqiqah anak lelaki? Ibu-ibu dan bapa-bapa mesti tengah gelisah memikirkan tentang kenduri untuk anak mereka yang baru lahir. Pandemik ini bukanlah …

Read More →

Ikhlaskan Hati, Bersihkan Jiwa

Alamat

Level 7E Wisma FGV Jalan Raja Laut 50350 Kuala Lumpur

Hubungi

Copyright © 2021 Aqiqah Ikhlas. All Rights Reserved. Design By Bomstart Media

Open chat
Perlukan Bantuan?